Återträff 1

Så igår. På självaste alla hjärtans dag var jag iväg på mitt återbesök och nya prover efter 30 dagars intensiv kost och örtmedicin. Har gått i ett sen dess så inte orkar uppdatera. Varit vansinnigt trött..

Så hur gick det? Bra! Hon märkte en tydlig förbättring! Ingen candida kvar i blodet (tjohoooo!!!) och typ “hälften” generellt med bakterier och candida i kroppen så på helt rätt väg!

I blodet såg både de röda och vita blodkropparna fina ut, de vita var lite för många men inte mycket. Hade kvar B12, folsyra och magnesiumbrist (no shit!).

Ingen tarmtocks eller tarmfickor kvar! Dock fortfarande bakterier, som jag skrev ovan även om de minskat mycket. Näringsupptaget börjar äntligen komma igång och bli bättre det med. Gällande “utslagen” på händerna kan det vara en slags utrensning. Behandlar med locobase bara.

Vi testade inte hur SIBO (tarmsjukdomen) och glutenintolerantens skador hade läkt, för det går inte så fort, tar ca 3 månader. MEN! Jag får börja ta magnesium-tillskott på dunderdos för jag har såpass lite bakterier och candida kvar. Däremot kan jag ännu inte börja med B12 och folsyra… men men. Mycket “fenomen” som hon såg förra gången med massa fel har försvunnit, ungefär en tredjedel kvar!!! Helt sjukt vad man kan läka ut alltså! Eftersom jag fortfarande hade lite örtmedicin kvar så behöver jag inte komma tillbaka förrän 27 mars, då jag fick samma blandning nu igen.

Och det roliga då? Jo! 3 gånger i veckan och endast 1 sak i taget, får jag börja prova att tillsätta saker i kosten 😍 Dvs vissa kolhydrater. Men får jag en reaktion genom att bli yr, svullen, ont i magen eller utslag så får jag inte äta det; då tål kroppen det fortfarande inte. Ska uppdatera får/får inte äta-listan i nästa inlägg. Men jag får börja prova med majonäs, vinäger, bovete, quinea, alla sorters bönor, råris, mjölksyrade grönsaker och råa morötter! Tjohooooo! Även lite nötter förutom mandel och chashew. Om jag får en reaktion så kan jag någon enstaka gång ta örtmedicin efteråt, men absolut inte som en vana då bakterierna och de kan bli resistenta isåfall. Torrt vitt vin om jag vill men håller mig till bubbel 😉 viktigt dock när jag provar är ju fortfarande att det är lite och en sak i taget, dvs, halva tallriken med grönsaker, en tredjedel protein och en tredjedel med kolhydrater.

Känns kul! Äntligen lite mer variation. Men absolut inte gluten eller pasta, bröd, potatis…. som jag saknar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *